Beste merk wasmachine

Wat is het beste merk wasmachine is een vraag die veel mensen stellen. Nieuwe wasmachine uitzoeken is niet zomaar iets. Er zijn veel zaken waar je op moet letten. Zo moet je jezelf afvragen wat voor type je precies nodig hebt. Ben je van plan veel of weinig te gaan wassen, hoe groot is je huishouden en wat is je budget? Naast dat er verschillende soorten wasmachines bestaan, zijn er ook veel verschillende merken. Hieronder lees je er alles over. Daarnaast lees je wat het beste merk wasmachine volgens Cooblue is.

Bekijk hier de top 10 aanbiedingen

Beste merk wasmachine | soorten wasmachines

De belangrijkste verdeling die wordt gemaakt tussen wasmachines is een machine met bovenlader en met voorlader. Bij de bovenlader doe je de was via de bovenkant de machine in, en bij de voorlader, die over het algemeen vaker voorkomt, gooi je de vuile was er via de voorklep in. Binnen deze twee types bestaan veel variaties. Naast de onderstaande belangrijkste verschillende soorten wasmachines, bestaan er exemplaren die extra milieuvriendelijk, stil of klein zijn. Bekijk hier de beste wasmachines van 2021. Hier zie je het beste merk wasmachine op basis van reviews.

Voorlader

Zoals je al las, is de voorlader de meest voorkomende wasmachine. De opening aan de voorzijde geeft toegang voor een trommel die kan verschillen in inhoud. Zo heb je wasmachines met vijf tot twaalf kilo wascapaciteit. Het voordeel van dit model is dat de breedte van de machine, zo’n 60 centimeter, zorgt voor stabiliteit tijdens het centrifugeren.

beste merk wasmachine

Bovenlader

Het voordeel van een wasmachine met een bovenlader is dat je niet hoeft te bukken om de was in en uit te laden. Een ander voordeel is dat de machine minder breed is dat een wasmachine met voorlader. Hierdoor kan deze op meerdere plekken in huis worden gezet

Inbouwmachines

Dit type wasmachine is geschikt voor huizen waar de machine in het meubilair moet worden ingebouwd. Dit gebeurt bijvoorbeeld in keukens waar een speciale ruimte onder het aanrecht is uitgespaard. Dit type wasmachine is vaak wat duurder, omdat er een speciale installatie moet plaatsvinden. Ook is de machine minder groot dan de standaard voorlader machine.

Was/droogcombinaties

Het vierde type machine is een was/droogcombinatie. Deze is vooral handig voor mensen die in kleine huizen wonen en geen plek hebben voor een droger of om de was op te hangen. Een was/droogcombinatie is dus een twee-in-één apparaat. Je vult de machine met was die je na de wasbeurt niet uit de machine hoeft te halen en die direct gedroogd wordt. Zo hoef je de was alleen nog maar op te vouwen en op te ruimen.

Beste merken wasmachines

Wanneer je er voor jezelf uit bent welk type wasmachine je wilt kopen, moet je een keuze maken tussen de beste merken. Over het algemeen kiezen de meeste mensen voor een wasmachine van het merk Bosch, Samsung, Miele of AEG. Dit zijn de meest voor de hand liggende merken en hebben ook de meeste kwaliteit. Na deze vier grootste merken heb je de wat goedkopere zoals Siemen, LG en Whirlpool. Elk merk heeft zijn eigen specificaties. De prijzen van ieder merk zijn uiteenlopend. Deze kunnen uiteenlopen van 400 tot 1400 euro. Het ligt er maar net aan wat de specificaties van het model zijn. Als het gaat om de levensduur van deze apparaten, dan wint Miele met een gemiddelde 16 jaar. Andere machines gaan zo’n 12 jaar mee en de machine van Samsung slechts een gemiddelde 6 jaar.

Het beste merk wasmachine volgens Coolblue

Volgens onderzoek van Cooblue is het merk Bosch de beste onder de wasmachines. Dit merk zorgt voor veel tevredenheid onder de gebruikers en velen van hen geven aan dat ze, mocht hun machine stuk gaan, opnieuw voor een Bosch zullen gaan. Een ander voordeel wat wordt genoemd, is dat dit merk gemiddeld maar liefst 16 jaar meegaat. Door de over het algemeen wat duurdere machines ligt de prijs-kwaliteitverhouding van Bosch wasmachines iets hoger in vergelijking met andere merken.


Bekijk hier Coolblue's keuze