Beste wasmachines 2022

Wat is de beste wasmachine? Hier vind je de beste wasmachines van 2023.

De beste wasmachines van 2023 vinden is niet gemakkelijk met de grote hoeveelheid producten op de markt. Er worden jaarlijks onderzoeken gedaan naar welke wasmachine merken de beste zijn. De consumentenbond heeft de afgelopen jaren regelmatig een nieuwe wasmachine tot beste wasmachine uitgeroepen. Ook zijn er diverse onderzoeken gedaan door andere instanties, zoals de Stiftung Warentest (testinstituut in Duitsland). Uit het onderzoek van deze instantie komen soms andere merken naar voren dan uit de beste wasmachine test van de consumentenbond.

Bij de beste wasmachine consumentenbond-test is gekeken naar een aantal kwaliteitsaspecten: het schoonmaakresultaat, de zuinigheid, de manier van bedienen en het duurzaamheidsaspect (met ecolabel informatie). Verder is gekeken naar de garantievoorwaarden en wordt er gekeken naar de beste wasmachine prijs-kwaliteitverhouding.

Top 10 beste wasmachines 2023

1. Samsung WW80TA049AE EcoBubble

De Samsung WW80TA049AE EcoBubble gebruikt EcoBubble technologie om wasmiddel met water te mengen en het dan gelijkmatig over de stof te verdelen. Je kunt deze machine op lage temperaturen gebruiken voor een zachte behandeling van je kleren, die energie bespaart maar ook tegen vlekken beschermt. Voor extra zorg voor handdoeken, beddengoed of sportkleding gebruik je het hygiënische stoomprogramma, zodat er geen vuil over het hoofd wordt gezien bij het wegwassen van zweet na een trainingssessie. De wasmachine houdt je delicate stoffen schoon en bacterievrij, zodat je ook bijvoorbeeld babykleertjes kunt wassen zonder je zorgen te maken over jeuk of irritaties. Je hoeft geen extra functies aan te zetten, want dat doet hij automatisch! Wat ons betreft de beste wasmachine 2022.


Naar goedkoopste winkel
Samsung WW80TA049AE EcoBubble

2. Samsung WW70TA049TE EcoBubble

De Samsung WW70TA049TE EcoBubble wasmachine heeft een laadvermogen van 7 kilo, dus hij is perfect voor wie alleen de was doet. Kies uit programma's als gemengde kleding of wollen kleding voor je aan de slag gaat - stel dan gewoon je voorkeurstemperatuur in, in Fahrenheit of Celsius om meteen te beginnen met het wegschrobben van vervelende vlekken. Als je je handdoeken en beddengoed een extra schoonmaakbeurt wilt geven, gebruik dan het hygiënisch stomen programma. Dit verwijdert er bacteriën zoals stuifmeel of dierenharen uit, zodat ze vrij zijn van allergenen die huidirritatie kunnen veroorzaken als je ze met wasmiddel in standaard wasbeurten wast!

Naar goedkoopste winkel
Samsung WW70TA049TE EcoBubble

3. Samsung WW90T534AAW Autodose

Met de Samsung WW90T534AAW zal je een zuinige wasmachine kopen, terwijl je wasgoed er ook nog eens altijd op zijn best uitziet. Door de automatische doseringsaanpassingen dankzij Autodose technologie zal er geen wasmiddel verspild worden. De grote trommel en het vulgewicht van 9 kg maken het mogelijk veel vuile kleren in één keer te wassen, wat ideaal is als er beddengoed of handdoeken schoon te maken zijn! En als je deze met SmartThings verbonden wasmachine gebruikt, profiteer je bovendien van het gemak van het op afstand instellen van je wasprogramma.

Naar goedkoopste winkel
Samsung WW90T534AAW Autodose

4. Haier HW80-B14636N

De Haier HW80-B14636N is een geweldige wasmachine, niet alleen omdat hij stil is, maar ook zuinig met energieklasse A. Met het uitgestelde start programma kun je kiezen wanneer je kleren klaar zijn, zodat ze meteen na het werk kunnen drogen. De stoomfunctie op deze wasmachine is daarnaast een broodnodige uitkomst. Hij verwijdert alle soorten vlekken, zelfs die welke moeilijk met water alleen te verwijderen zijn. Bovendien vermindert het de kreukels in je favoriete overhemd, zodat je minder vaak hoeft te strijken in vergelijking met traditionele methoden.

Naar goedkoopste winkel
Haier HW80-B14636N

5. AEG L6FB586CBS

Dankzij de zuinige energieklasse van de AEG L6FB586CBS verbruik je minder energie tijdens het wassen. Met het vulgewicht van 8 kilogram heb je genoeg ruimte voor zowel normale als grotere wasbeurten. Zo was je het beddengoed van 2 of 3 personen ook in één keer. De ProSense technologie meet automatisch de hoeveelheid wasgoed in de trommel. Daarna past de wasmachine de programmaduur en het energie- en waterverbruik aan op de lading. Plus, dankzij de borstelloze motor zijn er geen trillingen meer, zodat al je kleren mooi en netjes blijven zonder beschadigd te raken.

Naar goedkoopste winkel
AEG L6FB586CBS ProSense

6. Hoover HWE 49AMBS/1-S

De Hoover 49AMBS/1S is een efficiënte wasmachine voor zware ladingen beddengoed. Je kunt de hOn app gebruiken om te zien hoe lang je wasprogramma zal duren, zodat je meteen weet wanneer het klaar is! Het anti-allergie programma wast je kleding gedurende enkele minuten bij een temperatuur van 60 graden Celsius, waardoor allerlei allergenen verdwijnen. Je kunt de stoomfunctie gebruiken om kreukels te verminderen en je tijd te besparen bij het strijken! Het Power Care systeem reinigt grondig dankzij niet alleen wasmiddel maar ook heet water, gecombineerd met krachtige stralen die ook bevochtigen, dus geen zorgen meer over kreukels.

Naar goedkoopste winkel
Hoover HWE 49AMBS/1-S

7. Bosch WAN28275NL

Met 14 verschillende wasprogramma's kan de Bosch WAN28275NL aan je wasbehoeften voldoen. Hij is veilig met AllergyPlus voor het verwijderen van dierenharen stofmijt pollen, zodat je je nooit meer zorgen hoeft te maken voor allergieën. Deze bovendien energiezuinige wasmachine is ontworpen om je tijd en geld te besparen. Hij heeft een ingebouwde bluetooth verbinding zodat je hem vanaf je telefoon kunt bedienen! De EcoSilence Drive motor betekent dat er weinig of geen lawaai is - ideaal voor wie zijn was wil doen zonder afleiding, en met de extra pauzefunctie kan je nog snel wat vergeten wasgoed toevoegen.

Naar goedkoopste winkel
Bosch WAN28275NL

8. AEG L8FB786CBS

De ÖKOMix technologie van de AEG L8FB786CBS maakt het mogelijk je kleren grondig en schoon te wassen met slechts één wasbeurt. Met 8 kg gewicht kan deze wasmachine kleine of grote ladingen voor 2 personen doen zonder aan kwaliteit in te boeten! De ProSense beladingssensor is een slimme technologie die je programma automatisch aanpast aan de hoeveelheid wasgoed die je hebt. Als iemand extra kreukels uit zijn overhemden wil laten verwijderen voor hij ze te drogen laat hangen, kan hij de stoomfunctie gebruiken.

Naar goedkoopste winkel
AEG L8FB786CBS ÖKOMix

9. LG GC3V708S2 TurboWash 39

De LG GC3V708S2 TurboWash 39 wast je kleding en beddengoed snel en efficiënt - dus je kunt ook voor 2 of 3 personen in één keer wassen! Dankzij de verbazingwekkende functies van deze wasmachine, zoals Steam+ dat allergenen verwijdert en zorgt voor minder kreukels, en het TurboWash programma wat je kleding in 39 minuten schoon wast, is dit een geweldige keuze. Met de AI DD technologie in dit apparaat kun je je outfits er beter uit laten zien en voelen dan ooit tevoren. De gewogen rolborstel meet niet alleen hoeveel gewicht erop zit, maar ook welke soort stof meer zorg nodig heeft om te voorkomen dat ze snel slijten, zodat ze langer meegaan!

Naar goedkoopste winkel
LG GC3V708S2 TurboWash 39

10. Haier HW80-BP16636N

Met de Haier HW80-BP16636N kun je gewone en grotere ladingen wasgoed in één keer wassen. Er zijn 16 verschillende programma's beschikbaar waaronder het 15 minuten snelle AI programma dat je favoriete outfit er binnen de kortste keren weer als nieuw uit laat zien. Met Speed-UP kun je tijd en energie besparen door de programmaduur in te korten. Was je beddengoed en pyjama's extra grondig met de stoomfunctie, die alle bacteriën uit de stof verwijdert, evenals allergenen, dus geen jeuk meer bij gevoelige huidtypes!

Naar goedkoopste winkel
Haier HW80-BP16636N