Beste wasmachines 2022

Hoe vind je de beste wasmachine van 2022?

De beste wasmachines 2022 vinden is niet makkelijk met de hoeveelheid producten op de markt. Er worden jaarlijks onderzoeken gedaan naar welke merken wasmachines het best zijn.  De consumentenbond is de afgelopen jaren regelmatig bijgekomen met een nieuwe beste wasmachine. Ook zijn er diverse onderzoeken gedaan door andere instanties, zoals de Stiftung Warentest (testinstituut in Duitsland). In het onderzoek van deze instantie staan soms andere merken dan in dat van de consumentenbond.

In het onderzoek van de consumentenbond is gekeken naar een aantal kwaliteitsaspecten: het schoonmaakresultaat, de zuinigheid, de manier van bedienen en het duurzaamheidsaspect (met de ecolabelinformatie). Verder is gekeken naar de garantievoorwaarden.

Volgens de consumentenbond is de beste wasmachine van 2021 de Miele WCD 670 WCS. Deze wasmachine biedt uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Het is de enige machine met een ComfortEco en EcoProgramma en heeft 5 jaar garantie op de motor. Verder levert hij een goede schone was, een zuinig verbruik en komt hij goed in orde met de principes van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

In Amerika heeft Miele reeds lange tijd een sterke positie opgebouwd in de markt voor super- en ultra efficiente wasmachine. De wasmachines van Miele zijn met gemiddeld 4,5 sterren door consumenten beoordeeld, dit is ver boven het gemiddelde. Bovendien blijkt uit onderzoek dat de machine over een erg lange levensduur beschikt, veelal meer dan 20 jaar.

Top 5 beste wasmachines 2022

1. Samsung WW90T534AAW Autodose

De Samsung WW90T534AAW uit de 5000 serie is een wasmachine die je wasgoed altijd doseert met precies de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter. Je gebruikt nooit teveel, dus je kunt er zeker van zijn dat hij langer meegaat dan andere machines op de markt! Dit model heeft ook een extra grote trommel - 9 kg vulgewicht voor meer dan 5 personen - wat betekent dat je minder tijd kwijt bent aan het doorzoeken van ladingen op zoek naar iets schoons; en als we zeggen "groot", dan maak ik hier geen grapje: De buitendiameter meet bijna 10 inch in tegenstelling tot de typische 7 inch afmetingen gevonden in concurrerende modellen van andere fabrikanten. Voor een grondige reiniging van beddengoed, ondergoed of handdoeken gebruik je het hygiënische stoomprogramma. Dit verwijdert bacteriën en allergenen tijdens je wascyclus om je gezond te houden met minder problemen van een allergie zoals huisstofmijt of dierenharen! Door alles aan elkaar te koppelen op SmartThings heb je overal gemakkelijk toegang om deze beslissingen te nemen terwijl je ook je favoriete wasprogramma's kunt aanpassen precies zoals JIJ ze het prettigst vindt, wat betekent dat je niet meer hoeft rond te rennen om uit te zoeken welke instellingen doen als ze het zelf niet zeker weten-geen zorgen meer want nu is er altijd iemand anders die het wel weet.

Naar goedkoopste winkel
Samsung WW90T534AAW Autodose

2. Samsung WW80TA049AE EcoBubble

De Samsung WW80TA049AE EcoBubble doet de was van 3 of 4 personen met de Eco Bubble technologie. Het is een zeer efficiënte, weinig belastende machine die het wasmiddel gelijkmatig over de stoffen verspreidt en vlekken verwijdert zonder hun natuurlijke eigenschappen aan te tasten, omdat hij tijdens het wassen koeler water gebruikt, wat ook beter voor je kleren kan zijn! Om handdoeken grondig schoon te maken op een allergievrije manier gebruik je op dit specifieke model het hygiënische stoomprogramma terwijl allergeenverwijderende middelen ook stofmijt uit beddengoed verwijderen zodat je geen last meer hebt van jeuk nadat je ze telkens met één cyclus gedaan hebt. De wasmachine is een uitstekende keuze voor gezinnen met kinderen, omdat hij babykleertjes kan wassen. Om de trommel schoon te houden en fris te ruiken van al die smoezelige luiers of kwijlvlekken van het avondeten van gisteravond (of een andere keer), zet je gewoon de schoonmaakfunctie aan! De hoge temperatuur spoeling doet wonderen om ervoor te zorgen dat alles er heerlijk geurend uitkomt.

Naar goedkoopste winkel
Samsung WW80TA049AE EcoBubble